LinteLAN, hoe is het ontstaan?

LinteLAN informatie

Jaren geleden begonnen we met een kleine LAN's bij ons thuis van drie of vier PC's. Deze LAN party was geslaagd en diende derhalve een naam te hebben. Immers moest er bij de volgende aankondiging (ja, LinteLAN ging door!) gerefereerd kunnen worden naar een naam.

De eerste echte aangekondigde LAN was LinteLAN 4 waar we met twaalf man, drie dagen lang konden gamen. Destijds zag het beeld van de LAN er uit als op de foto hiernaast (LinteLAN 4). TFT's werden toen nog niet gebruikt en waarschijnlijk was er niemand met een processor die boven de 1GHz klokte.


Qua games waren Doom II, Quake en Half-Life erg geliefd. Dit waren de games die iedereen wel kon draaien (buiten een niet nader te noemen Olivetti DX2/66 om; daar ging alleen Doom II op).


Het jaar daarna: LinteLAN 5, werd weer bij ons thuis gehouden met maar liefst vijftien man. Een ongekende hoeveelheid gamers bestormde het huis om daar naast te gamen, ook te slapen, te eten en bier te drinken.

CRT monitoren
Eerste LAN in de Pol


Omdat het krap werd verlegden we onze game-zone naar de kelder van "De Pol" in Aalten. Daar werden LinteLAN 6 en 7 gehouden met meer dan twintig gamers. De kelder is ruim en er kunnen meer mensen in één ruimte, zodat de tweede ruimte tegenwoordig gebruikt wordt voor de Wii.


Hierna hebben we een LAN gehouden in het Scouting gebouw met wederom meer dan twintig gamers, dit was LinteLAN 8. De opvolger van LinteLAN 8, LinteLAN 9 is wederom gehouden in "De Pol". Vanaf toen heeft iedere LinteLAN weer in de Pol plaatsgevonden.


In de huidige setting zijn de games verschoven van Doom II naar Call of Duty 4 en 5, TrackMania, Formula 1 2010, Company of Heroes en Warcraft III. Niettemin blijft Half-Life altijd nog in trek met een paar potjes Sven Co-op.


Sedert LinteLAN 11 is deze website in gebruik voor LinteLAN aankondigingen, informatie en discussie. Het kan dan ook niet anders dat in het LinteLAN subforum een aantal topics over LinteLAN's staan. Tot nu toe zijn alle LinteLAN's die daar vermeld staan (t/m 21) zoals een aantal voorgaande LinteLAN's, ook in "de Pol" gehouden. De aankomende LAN, met rugnummer negentien, zal hoogstwaarschijnlijk op dezelfde locatie gehouden worden.


Van een hand vol LinteLAN's zijn foto's gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

Kan ik ook meedoen aan LinteLAN?

Mits er een LinteLAN in planning staat is dat mogelijk. Je kunt het beste even in het LinteLAN subforum kijken of daar een topic loopt over een nieuwe LinteLAN.

Hoe kan ik zien of er een LinteLAN in planning is?

Zodra er in het LinteLAN subforum over aanstaande LinteLAN's gesproken wordt of wanneer er op deze pagina een link naar een aanmeldformulier verschijnt.

Waar kan ik mij aanmelden?
Dat kan enkel als er op deze pagina een link naar een aanmeldformulier staat.